תוכנית החוגים למחוננים ולמצטיינים צעירים

יוניקולה מציעה תוכנית שנתית לילדים סקרנים, מהירי מחשבה, שאוהבים לשאול שאלות, לפתור חידות, לבנות רעיונות ולהתמודד עם אתגרים לא שגרתיים.

המטרה שלנו אינה להעמיס עוד חומר לימודי, אלא לפתח דרך חשיבה: איך ניגשים לבעיה, איך בודקים רעיון, איך מתמודדים עם טעות, איך משנים כיוון, ואיך מגיעים לפתרון עצמאי.

התוכנית מיועדת לילדי גן חובה וכיתות א׳, ב׳ וג׳, בקבוצות גיל נפרדות וברמות קושי מותאמות.

רוצים לשמוע עוד על החוגים שלנו? רוצים להירשם למפגשי חשיפה של החוגים? מלאו את הטופס ואנחנו נתקשר אליכם!

איך התוכנית בנויה?

התוכנית מחולקת למסלולים לפי גיל ותחומי עניין. לכל קבוצת גיל מוצעים מסלולים שונים, כך שכל ילד יכול להשתלב בפעילות שמתאימה לשלב ההתפתחותי, ליכולת החשיבה ולסקרנות שלו.

מסלול יוצרים בטכנולוגיה: תכנות חזותי, אנימציה ו-AI ילדים הלומדים בכיתה א׳,ב
הקורס קיים בכל מרכזי הלימוד שלנו
מסלול לפיתוח חשיבהילדים הלומדים בגן חובה, כיתה א וכיתה ב׳
הקורס קיים בכל מרכזי הלימוד שלנו
החיים היקום וכל השארילדים הלומדים בכיתה ב׳, ג׳
הקורס קיים בכל מרכזי הלימוד שלנו

כל התכניות הן תוכניות שנתיות המורכבות מ-28 מפגשים שבועיים לאורך שנת הלימודים. אורך כל מפגש הוא 60 דקות.

פירוט על כל הקורסים


1. פיתוח חשיבה

החוג פיתוח חשיבה מיועד לילדי גן חובה, כיתה א׳ וכיתה ב׳.

החוג בנוי משלוש הרפתקאות לאורך השנה, וכל אחת מהן מפתחת סוג אחר של חשיבה: חקר, לוגיקה, יצירתיות, פתרון בעיות וגמישות מחשבתית.

חכמת הפיראטים

תוכנית החוגים למחוננים ולמצטיינים צעירים

הילדים נכנסים לעולם של ספינות, מצפנים, ניווט, אוצרות ואתגרים. דרך הסיפור הם מתמודדים עם משימות חקר מעולמות המדע, הטכנולוגיה וההנדסה.

במהלך ההרפתקה נבדוק שאלות כמו:
למה ספינה צפה?
איך מנווטים?
איך בונים מצפן?
איך תופעות מדעיות עוזרות לפתור בעיות?

החלק הזה מפתח חשיבה הנדסית, סקרנות מדעית, עבודה בצוות ויכולת להתמודד עם משימות פתוחות.

הביקור אצל קיסר יפן

תוכנית החוגים למחוננים ולמצטיינים צעירים

בחלק זה הילדים פוגשים חידות לוגיות, פאזלים גאומטריים ומשחקי חשיבה.

הדגש אינו על שינון או על פתרון לפי נוסחה מוכנה, אלא על ניסיון, בדיקה, טעות, תיקון וגילוי עצמאי של פתרונות. הילדים לומדים להסתכל על בעיה מכמה כיוונים, לזהות תבניות, להסיק מסקנות ולבנות דרך פתרון משלהם.

החלק הזה מפתח חשיבה לוגית, חשיבה מתמטית, תכנון, ריכוז והתמדה.

בעקבות המשחקים של איינשטיין

תוכנית החוגים למחוננים ולמצטיינים צעירים

בחלק השלישי הילדים עובדים עם משחקים, אבל לא רק משחקים לפי החוקים הקיימים. הם משנים חוקים, מטרות ואסטרטגיות, ובודקים איך שינוי קטן משנה את כל דרך החשיבה.

הילדים לומדים להסתגל למצבים משתנים, לחשוב בגמישות, לנסות פתרונות לא רגילים ולבנות אסטרטגיות חדשות.

החלק הזה מפתח חשיבה יצירתית, גמישות מחשבתית, פתרון בעיות ויכולת להתמודד עם מצבים לא צפויים.


2. יוצרים בטכנולוגיה: תכנות חזותי, אנימציה ו-AI

תוכנית החוגים למחוננים ולמצטיינים צעירים

הקורס מיועד לילדים בכיתות א׳-ב׳.

הקורס משלב תכנות חזותי, אנימציה, סיפורים אינטראקטיביים והיכרות ראשונה עם כלי AI. המטרה היא לפתח אצל הילדים חשיבה לוגית, יצירתית וטכנולוגית דרך בנייה, משחק והתנסות.

במהלך הקורס הילדים לומדים לפרק רעיון לשלבים, לתת הוראות מדויקות למחשב, להבין קשר של סיבה ותוצאה, לבדוק מה עובד, לאתר טעויות, לתקן ולשפר פתרונות.

הדגש אינו רק על יצירת משחקים ואנימציות, אלא על פיתוח דרך חשיבה: איך מתכננים, איך פותרים בעיה, איך הופכים רעיון למשהו שעובד, ואיך משתמשים בטכנולוגיה וב-AI ככלים ליצירה ולהמצאה.

הקורס מפתח חשיבה תכנותית, יצירתיות טכנולוגית, תכנון, סדר פעולות, פתרון בעיות וביטוי עצמי באמצעות כלים דיגיטליים.

אין צורך בידע קודם בתכנותיך דברים עובדים – דרך חוויה חינוכית מהנה במיוחד.


3. קורס "החיים, היקום וכל השאר"

תוכנית החוגים למחוננים ולמצטיינים צעירים

החוג מיועד לילדים בכיתות ב׳-ג׳ ולבוגרי יוניקולה.

זהו חוג לילדים סקרנים שאוהבים לשאול שאלות גדולות על העולם: איך נוצר היקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ? מה זה DNA? איך פועל המוח? למה יש וירוסים? איך יודעים שמשהו הוא עובדה ולא רק דעה?

במהלך השנה הילדים יוצאים למסע בין נושאים מעולמות המדע, הטבע, החלל, גוף האדם, בעלי חיים, המצאות ורעיונות גדולים מההיסטוריה.

הלמידה נעשית דרך שאלות פתוחות, ניסויים קטנים, סיפורים, משחקים, דיונים ואתגרי חשיבה. המטרה אינה רק לתת לילדים ידע, אלא ללמד אותם לשאול טוב יותר, לחשוב באופן ביקורתי, לחפש הסברים ולהבין שהעולם מורכב ומעניין יותר ממה שנראה במבט ראשון.

החוג מפתח סקרנות, חשיבה ביקורתית, יכולת חקר, שאילת שאלות, פתרון בעיות ויכולת להבחין בין מידע, השערה ודעה.

אין צורך בידע מדעי מוקדם.

למי התוכנית מתאימה?

התוכנית מתאימה לילדים שאוהבים לחשוב, לשאול, לחקור, לבנות, לפרק רעיונות ולפתור בעיות.

היא מתאימה במיוחד לילדים שלא מסתפקים בתשובה קצרה, אלא רוצים להבין איך דברים עובדים, למה הם קורים, ואיך אפשר למצוא פתרון בדרך אחרת.